E-bibliotek

Bookbites – e-bøker og e-lydbøker på norsk
Med appen Bookbites kan du låne e-bøker og et lite utvalg e-lydbøker gratis. Appen må lastes ned på mobil eller nettbrett. Du må opprette en bruker i BookBites første gang du registrerer deg, og du får tilgang via epostadresse og passord. Alle som har lånekort ved et bibliotek i Viken kan låne e-bøker og e-lydbøker gratis gjennom appen BookBites bibliotek.
E-bøkene har tre ukers lånetid, og du kan låne inntil tre e-bøker på en gang. Lånene blir automatisk innleverert ved forfallsdato. Det er mulig å fornye så lenge ingen andre står på venteliste.
Les mer om Bookbites

Libby – e-bøker og e-lydbøker på engelsk
Libby gir tilgang til e-bøker, e-lydbøker og magasiner på engelsk. Appen Libby lastes ned på smarttelefon og nettbrett. Tjenesten er gratis og gjør det er enkelt å komme i gang for nye brukere. Våre lånere kan også få tilgang via PC til vår Viken fylkesbibliotek Overdrive-sideLes mer om Libby og Overdrive i Viken her.

Pressreader – digitale tidsskrifter og aviser
PressReader er en app som gir deg nye aviser og tidsskrifter i digital utgave. Velg mellom 2500 aviser og 1000 tidsskrifter fra mer enn 100 land på 60 forskjellige språk. Les dem på bibliotekets PC’er eller nettbrett eller last dem ned til eget nettbrett eller smarttelefon og ta med deg hjem. Du får 7 dagers fjerntilgang av gangen, og kan hente ny tilgang automatisk på et hotspot – disse finner du mange steder i Norge og i utlandet. Du  kan også bruke Pressreader ved å gå via link i appen Bibliofil eller Mine sider.

Filmbib
Alle med nasjonalt lånekort på norske bibliotek kan se kort- og dokumentarfilm gratis gjennom strømmetjenesten Filmbib. Du logger deg inn med lånenummer og PIN-kode som du får på biblioteket. Alle filmene du finner her er kjøpt inn gjennom den nasjonale innkjøpsordningen for film. Ordningen administreres av Norsk filminstitutt på oppdrag fra Kulturdepartementet og er opprettet for å bidra til bredde og kvalitet i filmtilbudet, for voksne og barn, og stimulere filmkulturen i Norge.

Filmoteket
Er du registrert på Lørenskog bibliotek som bibliotekbruker, kan du på kan du streame filmer på Filmoteket. Slik gjør du: Opprett en profil på www.filmoteket.no. Velg «Logg inn» og «Registrer ny bruker». Fyll inn din informasjon i feltene, lag et trygt passord og velg Lørenskog bibliotek som ditt bibliotek. Du kan se opptil 4 filmer i måneden. Filmoteket er en streamintjeneste for bibliotek, levert av Norgesfilm AS.

 

Spør på biblioteket hvis du trenger hjelp!