Fra og med 18. mai åpner vi litt av biblioteket. Du kan bestille bøker og annet materiale som du henter selv på hentehylla. Du kan også benytte PC og utskrift- og kopitjenester. Åpningstidene vil være begrenset inntil videre. Vi er så glad for at vi endelig kan åpne litt, og satser på å åpne resten av biblioteket og de tilbudene vi har gradvis. Følg med her på nettsidene for å holde deg oppdatert.

Bestill først, og hent når du har fått beskjed om at det er klart.

Innleveringsanlegget utenfor biblioteket er åpent, se åpningstider lenger ned i artikkelen.

 

Kun 3 besøkende i 10 minutter 

Vi kan ha 3 besøkende inne samtidig og man kan oppholde seg i biblioteket i 10 minutter. Familier oppfordres til ikke å komme samlet, og foresatte bør bestille og hente for sine barn.

I denne fasen er det kun mulig å hente bestillinger, enten det er bøker, filmer, tidsskrifter, tegneserier, lydbøker eller musikk. Andre bibliotektjenester er ikke tilgjengelige, det betyr at du for eksempel ikke kan bruke pc-er og printere.

Du må også være frisk for å besøke biblioteket.

 

Slik bestiller du på nett 

Bestill det du vil låne på forhånd:

  • Gå inn på min side på www.lorenskogbibliotek.no eller bruk Bibliofil-appen
  • Logg inn
  • Søk opp det du vil ha og bestill
  • Du får beskjed på SMS eller e-post når bestillingen din er klar, og du må hente den innen en uke. På populære bøker kan det være venteliste. Vi har to dager karantenetid på levert materiale, noe som betyr at nylig innlevert materiale ikke vil bli satt på hentehylla før det har gått to dager. Hentemelding blir sendt samme dag som materialet blir satt på hentehylla.

Har du ikke bibliotekkort? Opprett et digitalt nasjonalt bibliotekkort her.

For deg som ikke kan bestille bøker på nett 

Hvis du har problemer med å bestille på nett, kan du kontakte oss på e-post: biblioteket@lorenskog.kommune.no

Eller på telefon:
Mandag-fredag kl. 10-14
Telefonnummer: 67 93 44 00

 

Slik henter du 

  • Du får beskjed på SMS eller e-post når bestillingen din er klar, og du må hente den innen en uke.
  • Husk å ta med bibliotekkort, du får ikke lånt uten. NB! Husk pinkode! Materiale kan bare lånes ut på samme kort som det er bestilt på.
  • Du må være frisk for å hente og levere.

 

Innlevering

Alt materiale som er lånt, er forlenget frem til 15. juni. Det betyr at det er ingen som trenger å skynde seg med å levere tilbake. Det gjør vi også for å unngå at folk leverer på samme tid.

Innlevering gjøres i innleveringsanlegget utenfor biblioteket mandag til fredag i tidsrommet kl. 9-15.30 (onsdager til kl. 18).

 

Bruk av PC, utskrift og kopi

Du kan endelig bruke PC, skrive ut og kopiere igjen! På grunn av smittevernregler tillater vi kun bruk av 2 PC-er samtidig. All betaling må skje med kort via internettløsningen til kopi- og utskriftsprogrammet Princh. Skanning er gratis.

 

Åpningstider fra 18. mai

Mandag-tirsdag: 12-15
Onsdag: 15-18
Torsdag-fredag: 12-15

Tilbudet kan endres underveis. Vi håper at vi kan åpne opp enda mer om ikke så lenge, og vi vet at mange savner å bruke biblioteket til å studere, lese aviser, være sammen og gå på arrangement. Lørenskog bibliotek forholder seg til kommunens og regjeringens råd knyttet til smittevern.