Lånekort

Det er flere måter du kan opprette lånekort på Lørenskog bibliotek. Ved å opprette et lånekort godkjenner du vårt lånereglement.

Hvis du har Nasjonalt lånekort på et annet bibliotek i Norge, kan det enkelt registreres på biblioteket. Ta med kortet og kom innom i betjent åpningstid, og ta kontakt i veiledningen.

Hvis du ikke har lånekort fra før, kan du:

1. Ta med gyldig legitimasjon og kom innom biblioteket. Vi lager et kort til deg.
Gyldig legitimasjon er for eksempel pass (ikke nødpass), norsk bankkort m/bilde, førerkort (utstedt etter 1. januar 1998) eller ID-kort fra EU/EØS-land. Legitimasjonen må ha bilde, navn og fødselsnummer/D-nummer (11 siffer). Vi godtar ikke bilder av legitimasjon eller skole/studentbevis.

2. Lag et nasjonalt kort på nett her og legitimer deg via BankID. Foreldre kan bruke sin bankID til å opprette og autentisere lånekort til sine barn.

Merk: Selv om du har mistet ditt fysiske lånekort, kan det være at du fremdeles er registrert i biblioteksystemet som låner. Det betyr at du har lånekort, selv om du ikke har det fysisk. Ta kontakt med biblioteket og vi skal hjelpe deg, du må huske å ta med legitimasjon.

Velkommen som låner!